Kad pasažieri lidojumam reģistrē savu bagāžu, viņi nenoliedzami cer to ieraudzīt un saņemt atpakaļ, nolaižoties galamērķī. Tomēr ne vienmēr tam ir lemts piepildīties.
Pēc statistikas datiem, ko apkopojusi "Eiropas Aviolīniju asociācija", 2007. gadā līdere nozaudēto bagāžu skaita ziņā ir lidsabiedrība "British Airways", kas pagājušā gada laikā "palaidusi vējā" 1,1 miljonu bagāžu. Uz katriem 1000 pasažieriem tika pazaudētas 26,5 bagāžas vienības. Pēc šī kritērija vairāk bagāžu pazaudējusi tikai portugāļu lidsabiedrība "TAP" – 27,8 bagāžas vienības uz katriem 1000 pasažieriem.

Viens no iemesliem tik bēdīgiem rezultātiem ir saistāms ar biežo reisu atcelšanu un aizkavēšanos. Ne velti Londonas lidosta Hītrova ir kļuvusi par līderi starp visām lielākajām Eiropas valstu lidostām tieši šajā rādītājā.

Tomēr ne viss ir tik slikti kā izskatās: kā zināmu attaisnojumu var minēt faktu, ka tieši "British Airways" apkalpo vislielāko skaitu pasažieru, kas liecina par to, ka tā ir visprestižākā un iecienītākā lidsabiedrība starp visiem eiropiešu ceļotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!