Lielbritānijas bruņoto spēku klātbūtne Irākā "saasina drošības problēmas" un tāpēc britu kareivjiem būtu "pēc iespējas drīzāk jāatgriežas mājās", teicis britu armijas vadītājs, ģenerālis Sers Ričards Dannats, ziņo ārvalstu mediji.
Intervijā laikrakstam "Daily Mail" ģenerālis atzinis, ka 2003.gadā veiktā militārā kampaņa bijusi "efektīva, taču uzsākusies ļoti vardarbīgi".

Pašlaik Irākā uzturas vairāk nekā 7 tūkstoši britu kareivju, kas dislocēti galvenokārt Basras reģionā valsts dienvidos.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis turpretim izteicies, ka Apvienotajai Karalistei ir "skaidra stratēģija" un tā sadarbojas ar internacionālajiem partneriem "lai atbalstītu demokrātiskas un Apvienoto Nāciju mandātam atbilstošas valdības izveidi Irākā."

"BBC" politikas redaktors Niks Robinsons Sera Ričarda izteikumus nosaucis par "ļoti netradicionāliem", piebilstot, ka jaunais britu armijas vadītājs "tieši noraidījis ļoti daudz no tā, ko teikusi valdība". Sers Ričards varētu ar šādu savu soli "ļoti publiski brīdināt" nākamo Lielbritānijas premjerministru.

Sers Ričards, kurš par britu armijas ģenerāli kļuva šī gada augustā, tāpat piebildis, ka tas, kas sekojis pirmajai militārajai ofensīvai, nav bijis pārdomāts un "drīzāk tika balstīts uz optimismu, nevis plānošanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!