Britu ārsts, kurš atzīts par vainīgu 15 cilvēku nogalināšanā, varētu būt noslepkavojis gandrīz 300 cilvēku, pirmdien ziņoja Lielbritānijas laikraksti.
Tiesneses Dženetas Smitas vadītā izmeklēšanas komisija konstatējusi, ka savas ārsta karjeras laikā, kas sākās 70.gados, Šipmens nogalinājis 297 cilvēkus, apgalvoja laikraksts "Daily Express".

Ģimenes ārstam Haroldam Šipmenam 2000.gadā tika piespriests mūža ieslodzījums par 15 gados vecu pacientu noslepkavošanu. Lielākā daļa upuru bija gados vecas sievietes, kurām Šipmens viņu mājās injicēja nāvējošu morfīna devu. Šipmens nenogalināja žēlsirdības dēļ, jo neviens no viņa upuriem nebija uz nāvi slims, bet gan tāpēc, ka ir nekrofils, kuram patīk skatīties, kā cilvēki mirst, ziņo laikraksts "Daily Telegraph", atsaucoties uz psihiatru veiktu ekspertīzi.

Pats Šipmens sevi par vainīgu neatzina un savas rīcības motīvus neatklāja.

Izmeklēšanas komisijas pārstāvis atteicās komentēt preses ziņojumus. Pēc viņa teiktā, 56 gadus vecais Šipmens netiks atkārtoti tiesāts, jo ažiotāža medijos traucētu taisnīgam tiesas procesam, taču katra jaunatklātā slepkavība tiks oficiāli pievienota viņa noziegumu sarakstam.

Pagājušajā nedēļā iekšlietu ministrs Deivids Blankets nolēma iekļaut Šipmenu to uz mūžu cietumā ieslodzīto noziedznieku sarakstā, kuriem nav tiesību uz pirmstermņa atbrīvošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!