Foto: DELFI
Lielbritānijas Karaliskās sabiedrības prezidents un astronoms lords Mārtins Rīzs paziņojis, ka, iespējams, citplanētieši skatās mums tieši virsū, taču cilvēki tos nav spējīgi atpazīt, vēsta britu laikraksts "The Daily Telegraph".

"Viņi varētu būt acu priekšā, un mēs tos vienkārši neatpazīstam. Problēma ir tāda, ka mēs meklējam kaut ko līdzīgu mums, pieņemot, ka viņiem ir kaut kas līdzīgs mūsu matemātikai vai tehnoloģijām," norādīja Rīzs.

"Es domāju, ka dzīvība un prāts varētu eksistēt arī tādās formās, ko mēs nespējam iedomāties. Gluži kā šimpanzes nespēj saprast kvantu teoriju, iespējams, ir tādi realitātes aspekti, kas sniedzas viņpus mūsu smadzeņu spējām."

Sarunā ar žurnālu "Prospect" pēc janvārī notikušās zinātniskās konferences "Ārpuszemes dzīves noteikšana un tās nozīme zinātnē un sabiedrībā" Rīzs atklāja, ka uzlabotie teleskopi varētu palielināt iespēju atrast ārpuszemes dzīvību.

Tikmēr viens no pasaules vadošajiem "citplanētiešu medniekiem" Frenks Dreiks norādījis, ka satelīttelevīzija un digitālā revolūcija padara cilvēci neredzamu citplanētiešiem, pārtraucot raidīt televīzijas un radio signālus Visumā. Šobrīd Zemi aptver analogās televīzijas, radio un radaru pārraižu "čaula" 50 gaismas gadu rādiusā, taču tā ātri izzūd, pateicoties digitālo tehnoloģiju ienākšanai, paskaidroja Dreiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!