Foto: stock.xchng
Britu autovadītājas dižošanās tviterī par riteņbraucēja notriekšanu ļāvusi policijai sākt izmeklēšanu par velosipēdista notriekšanu un aizbraukšanu no notikuma vietas, vēsta "Sky News".

"Pavisam noteikti šodien notriecu riteņbraucēju nost no viņa riteņa - man ir tiesības uz ceļu, viņš pat nemaksā autoceļu nodokli! Sasodītie riteņbraucēji," svētdien rakstīja 21 gadu vecā Emma Veja.

Blondās sievietes dižošanās par cilvēka notriekšanu un aizbraukšanu no notikumu vietas, nepārliecinoties par sadursmē cietušā riteņbraucēja stāvokli, izraisīja sašutuma vētru citos tvītotājos, kas autovadītājas atzīšanos pārsūtījuši policijai.

Pēc brīža Veja aptvērusi "čivināšanas" iespējamās sekas un ierakstu izdzēsusi, tomēr viņa saņēmusi brīdinājumu no Norfolkas policijas: "Mēs esam saņēmuši tvītus par autosadursmi ar velosipēdu. Mēs jums iesakām pēc iespējas ātrāk par to ziņot policijas iecirknī."

Sievietes ieraksts retvītots simtiem reižu, citiem satiksmes dalībniekiem paužot sašutumu par autovadītājas rīcību, kā arī daudziem norādot, ka Lielbritānijā "autoceļu nodoklis" nemaz nepastāv un autoceļu uzturēšana tiek finansēta no valsts budžeta līdzekļiem.

Par "autoceļa nodokli" parasti neprecīzi tiek dēvēts automašīnu akcīzes nodoklis, kas tiek aprēķināts pēc automašīnas dzinēja izmēra, degvielas tipa un izplūdes gāzu apjoma.

Kāds no komentētājiem norādījis, ka "velosipēdiem nav dzinēja, tāpēc viņi nemaksā akcīzi. Ja autovadītājiem liekas, ka tas ir negodīgi, viņi vienmēr var izņemt dzinēju, izgriezt caurumu automašīnas dibenā un dzīt savu auto uz priekšu ar kājām. Freda Flintstouna stilā".

Starp citiem ierakstiem sievietes tvitera profilā ir arī autovadītājas uzņemta fotogrāfija, kurā redzams spidometra rādītājs 95 jūdzes stundā, kas par 25 jūdzēm stundā pārsniedz ātruma ierobežojumu. Sašutušie satiksmes dalībnieki arī šo fotogrāfiju nosūtījuši policijai.

Saskaroties ar niknu tvītotāju gūzmu, Veja savu profilu tviterī otrdien izdzēsusi.

Tikmēr britu mediji atraduši jaunās sievietes notriekto velosipēdistu, kurš atklājis, ka autovadītāja taranējusi velosacensību dalībniekus.
29 gadus vecais Tobijs Hoklijs BBC pavēstīja, ka viņš laimīgā kārtā sadursmē nav guvis smagas traumas.

Hoklijs svētdien piedalījies 100 jūdžu (160 km) riteņbraukšanas sacensībās Norfolkā. Sadursme notikusi aptuveni astoņus kilometrus pirms finiša līnijas Norvičā.

"No nepārredzama stūra strauji izbrauca automašīna, gandrīz aizķerot riteņbraucēju man priekšā. Viņa iebrauca manā ceļa pusē un uztriecās man virsū. Es nolauzu sāna spoguli un nolidoju no riteņa krūmos. Sadursme bija ļoti spēcīga. Man paveicās, ka esmu dzīvs. Bet man izdevās izrāpties no krūmiem un piecelties," stāstīja riteņbraucējs.

"Automašīna vairs nebija nekur redzama. Viņa mani notrieca un prom bija. Vienīgais, ko es pamanīju, bija blonda meitene pie stūres," sacīja Hoklijs.

Laimīgā kārtā viņš ticis cauri sveikā bez nopietnām traumām, gūstot elkoņa un ceļa sasitumu, nobrāzumus no krūmu zariem, un spējis pabeigt sacensības.

Hoklijs atzina, ka nav plānojis ziņot policijai par negadījumu, taču presē un sociālo komunikāciju tīklos plaši aprakstītajā stāstā atpazinis notikušo avāriju.

"Izskatās, ka viņa ir ļoti dumja meitene, kas pati sevi ir parādījusi muļķīgā gaismā. Es neesmu dusmīgs, es tikai gribu, lai viņa zina, ka viņas stulbais komentārs, ka es nemaksāju autoceļu nodokli, nav attaisnojums, lai pret velosipēdistiem attiektos kā pret otrās šķiras pilsoņiem," sacīja riteņbraucējs.

Norfolkas policijas pārstāvis otrdien apstiprināja, ka abas sadursmē iesaistītās puses ir kontaktējušās ar policiju un ka izmeklēšana turpinās.

Tikmēr Vejas rīcība, šķiet, atsauksies arī uz viņas profesionālo karjeru grāmatvedībā.

Atbildot uz simtiem niknu e-pastu, Vejas darba devējs, grāmatvedības uzņēmums "Larking Gowen", izdevis paziņojumu, kurā nosodīta jaunās sievietes rīcība.

"Lūdzu, esiet droši, ka uzņēmumam nav šādu uzskatu un mēs pavisam noteikti neatbalstām šādu rīcību," teikts uzņēmuma paziņojumā.

"Šādus incidentus mēs uztveram ļoti nopietni, tiks veikta pilna un detalizēta izmeklēšana un sperti attiecīgi soļi. Mēs jau esam sazinājušies ar Norfolkas policiju," teikts paziņojumā.

Ironiskā kārtā "Larking Gowen" ir viens no vietējo riteņbraukšanas sacensību sponsoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!