Kāds britu baņķieris Monako tiesā ir atzinies 20 miljonu eiro (12 miljonu latu) izkrāpšanā no slaveniem klientiem, kuru vidū bija "Pirmās formulas" autobraucējs Mihaels Šūmahers, un prokurors otrdien pieprasīja krāpniekam četru gadu cietumsodu.
42 gadus vecais baņķieris Stīvens Trots atzinās, ka piesavinājies miljoniem eiro no kontiem, kurus viņš pārraudzīja privātbankā "HSBC Republic" Monako. Nelielā Vidusjūras piekrastes valstiņa ir pasaulslavena ar saviem kazino un banku noslēpuma likumiem.

Prokurori paziņoja, ka Trotu apžilbinājis klientu dzīvesveids un viņš sācis piesavināties naudu no 20 slavenību kontiem. Šo klientu vidū bija Šūmahers, cits vācu autobraucējs Armīns Švarcs un franču dziedātāja Liāna Folī.

Bijušais paraugdarbinieks Trots tiesai paziņoja, ka zaudējis savus ietaupījumus, 1999.gadā šķirot laulību. "Es šķīros, es biju pārstrādājies, vienīgais pārzinot vairāk nekā 800 klientu portfeļus viena miljarda ASV dolāru vērtību, tāpēc zaudēju realitātes sajūtu," teica baņķieris.

"Es atzīstu savas kļūdas un gribu samaksāt par tām," viņš piebilda.

Prokurori paziņoja, ka Trots par izkrāpto naudu nopircis divas villas, turklāt par vienas villas pārbūvi samaksājis arhitektam skaidrā naudā, kas bijusi paņemta tieši no šī arhitekta konta.

Neviena no apkrāptajām slavenībām neziņoja par viņu naudas pazušanu. Ap 150 Trota izdarītie nelikumīgie pārskaitījumi tika konstatēti "HSBC Republic" veikta iekšēja audita laikā.

Tiesa pasludinās spriedumu 5.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!