Foto: PantherMedia/Scanpix

Bijušā Lielbritānijas enerģētikas ministra Krisa Hjūna bijusī sieva otrdien stājās tiesas priekšā par to, ka uzņēmusies vīra vainu, lai viņš nezaudētu autovadītāja apliecību par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Grieķijā dzimusī ekonomiste Vikija Praisa noliedz apsūdzības par taisnīguma principu kavēšanu, uzstājot, ka uzņemties sava toreizējā vīra vainu par 2003.gadā notikušo incidentu viņa tika piespiesta ar varu.

Hjūns no amata atkāpās pērn februārī, kad prokuratūra paziņoja, ka viņam izvirzīs apsūdzības aizdomās par izvairīšanos no soda par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, lai gan atkāpjoties Hjūns solīja pierādīt, ka viņš nav vainīgs.

Bija paredzēts, ka Hjūns tiesas priekšā stāsies līdzās savai sievai, tomēr pirmdien viņš atzina savu vainu izvirzītajās apsūdzībās, lai gan iepriekš bija to noliedzis.

Bijušajam ministram draud cietumsods.

Hjūna automašīnas pārkāpumu 2003.gada martā fiksēja fotoradars uz autoceļa, kas Londonu savieno ar Stanstedas lidostu.

Prokuratūra apsūdz 60 gadus veco Praisu par nepatiesas informācijas sniegšanu policijai, sakot, ka viņa atradās pie automašīnas, ar kuru tika pārkāpts atļautais braukšanas ātrums stūres, tādējādi izvairoties no tā, ka viņas vīram tiek atņemta autovadītāja apliecība.

Prokurors Endrjū Ediss tiesai norādīja, ka sieviete par krāpšanos publiski sāka runāt 2010.un 2011.gadā, kad viņa uzzināja par vīra dēku.

Elektroniskā pasta sarakstē starp Praisu un laikraksta "Sunday Times" žurnālisti par to, kā ar informācijas publicēšanu iznīcināt Hjūna politisko karjeru, redzams, ka Praisa bija dusmīga un vēlējās atklāt stāstu par krāpšanos ar soda punktiem, tomēr žurnāliste viņu brīdināja par iespējamām sekām un pašas atbildību.

Tiesas sēdē pirms Hjūns atzina savu vainu, arī atklājās, ka Hjūnu atzīties notikušajā mudināja arī viņa tolaik 18 gadus vecais dēls, kas tēvam sūtīja īsziņu ar tekstu, ka "mēs visi zinām, ka brauci tu. Pieņem to vai rēķinies ar sekām. Tu man teici, ka tā tas notika. Vai arī šie būs kārtējie meli?".

Hjūns ir konservatīvā premjerministra Deivida Kamerona vadītās koalīcijas mazākuma partnera Liberāldemokrātiskās partijas biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!