Foto: stock.xchng
Lielbritānijā pirmdien gari cietumsodi piespriesti sešiem islāma ekstrēmistiem, kas pērn plānojuši sarīkot asiņainu uzbrukumu galēji labējās Anglijas aizsardzības līgas (EDL) atbalstītājiem.

Apsūdzētie plānojuši uzbrukt pērn jūnijā rīkotās EDL demonstrācijas dalībniekiem, tomēr demonstrācijas vietā ieradušies tad, kad tā jau bija beigusies.

Islāmisti bija bruņojušies ar divām šautenēm, zobeniem, nažiem, spridzekli ar naglām, kā arī nepabeigtu cauruļbumbu.

Noziedzīgais nodoms tika atklāts tikai tāpēc, ka nejaušības pēc atceļā no demonstrācijas vietas Djūzberijā, Anglijas ziemeļos, tika apturēts auto, ar kuru brauca divi uzbrukuma gatavotāji.

Viņu automašīnā atradās ne tikai ieroču arsenāls, bet arī vēstījuma kopijas, kurā Lielbritānijas karalienei Elizabetei II un premjerministram Deividam Kemeronam veltīti naidīgi izteikumi.

Apsūdzētie Omars Muhameds Hans (31), Dževels Udins (27), Muhameds Hasīns (24), Anzals Husains (25), Muhameds Saūds (23) un Zohaibs Ahmeds (22) - viņi visi ir no Birmingemas - uzbrukuma plānošanā atzinās jau 30.aprīļa sēdē.

Hanam, Udinam un Ahmedam tiesa piesprieda 19, bet pārējiem trim - 18 ar pusi gadus cietumā.

Viņi varēs pretendēt uz pirmstermiņa atbrīvošanu tad, kad būs izcietuši divas trešdaļas piespriestā soda, tomēr vēl piecus gadus pēc soda izciešanas viņiem varēs likt atgriezties cietumā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!