Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas militārais izlūkdienests uzskata, ka Krievijas armijas virzīšanās uz priekšu Ukrainā tuvākajos mēnešos palēnināsies, jo tā izsmeļ savus resursus, intervijā vairākiem Eiropas laikrakstiem paziņoja Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

Izteikumos, kurus trešdien publicēja Vācijas laikraksts "Sueddeutsche Zeitung", Džonsons sacīja, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina karaspēks virzās uz priekšu Donbasā, radot postījumus, bet zaudējot daudz karavīru un ieroču.

"Mūsu militārais izlūkdienests tomēr uzskata, ka tuvākajos mēnešos Krievija var nonākt līdz punktam, kad vairs nav nekādas virzības uz priekšu, jo tā izsmēlusi savus resursus," sacīja Džonsons.

"Tad mums vajadzēs palīdzēt ukraiņiem mainīt šo dinamiku uz pretējo. Es uz to aicināšu G7 samitā," kas nedēļas nogalē notiks Vācijā, sacīja britu premjers.

"Kad ukraiņi spēs sākt pretuzbrukumu, tas ir jāatbalsta ar [militāro] aprīkojumu, ko viņi prasa no mums."

Atbildot uz jautājumu, kā izskatīsies Ukrainas uzvara vai Putina sakāve, Džonsons sacīja: "Tad mēs vismaz atjaunosim status quo, kāds bija pirms 24.februāra, un Krievijas spēki tiks izsisti no rajoniem, kuros tie iebruka."

Džonsons sniedza šo interviju arī Francijas laikrakstam "Le Monde", kā arī Itālijas un Spānijas laikrakstiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!