Foto: AP/Scanpix
Lielbritānijas Karalisko gaisa spēku iznīcinātāji otrdien pacēlās gaisā, lai identificētu piecas Krievijas militārās lidmašīnas gaisa telpā pie Igaunijas robežas, teikts Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā, kuru citēja britu raidsabiedrības BBC ziņu portāls.

Šis ir otrais gadījums pēdējās nedēļas laikā, kad Krievijas kara lidmašīnas ir pamanītas pie Igaunijas robežas, atzīmēja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Šoreiz tika identificēti trīs Krievijas iznīcinātāji "Su-27" un viena militārā lidmašīna "Il-20". Saskaņā ar britu puses datiem Krievijas lidmašīnas nekontaktējās ar reģionālajiem gaisa satiksmes dispečeru centriem un nesūtīja nekādus identifikācijas signālus.

Pagājušo ceturtdien kļuva zināms, ka britu iznīcinātāji "Typhoon", kas dislocēti NATO bāzē Igaunijā, pacēlušies gaisā, lai identificētu trīs Krievijas militārās transporta lidmašīnas virs Baltijas jūras. Šīs lidmašīnas "Аn-26", "Аn-12" un "Il-76" arī toreiz neatbildēja uz dispečeru pieprasījumiem, turpinot tuvoties Igaunijas robežai.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija iepriekš paziņoja, ka britu iznīcinātāji 2015.gadā 17 reizes pacēlušies gaisā, lai identificētu Krievijas militārās lidmašīnas virs Baltijas.

Krievija vēl nav komentējusi britu militārā resora paziņojumu. Maskava agrāk vairākkārt noliedza Krievijas lidotāju bīstamas darbības.

ASV Aizsardzības ministrija (Pentagons) aprīļa beigās paziņoja, ka Krievijas iznīcinātājs "Su-27" bīstami pietuvojies ASV izlūkošanas lidmašīnai "RC-135" virs Baltijas jūras.

Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiāls pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs paziņoja, ka amerikāņu lidmašīna lidojusi uz Krievijas robežu ar izslēgtu transponderu, tāpēc Krievijas Pretgaisa aizsardzības dežūrspēku iznīcinātājs pacēlies gaisā, lai vizuāli identificētu lidmašīnas tipu un tās numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!