Princis Čārlzs paziņojis, ka britu jauniešu radikalizācija rada vienas no viņa "lielākajām raizēm", atsaucoties uz britu monarhijas pārstāvja interviju "BBC Radio 2"", raksta "Sky News". Viņš norādījis, ka ekstrēmisms jauniešu vidū notiekot satraucošā apmērā.

Čārlzs skaidrojis, ka tas ir īpaši satraucoši "valstī kā mūsu, kurā mēs vērtības turam cieņā". "Tu domā, ka cilvēki, kuri šeit ierodas, piedzimst šeit, iet šeit skolā, seko šīm vērtībām un uzskatiem."

Viņš skaidro, ka musulmaņu jauniešu vidū radikalizāciju jācenšas novērst, un tas nedrīkst būt jautājums, kuru "paslaucīt zem paklāja". Čārlzu īpaši uztraucot jauno musulmaņu kontaktēšanās ar ekstrēmistiem interneta vidē, kas esot "biedējoša".

"Es līdz zināmai robežai saprotu, ka savā ziņā noteikta vecuma cilvēku vidū radikalizācija ir rezultāts centieniem meklēt piedzīvojumus un jaunas aizraušanās," viņš skaidro, norādot, ka paša dibinātā organizācija "The Prince's Trust" cenšas radīt alternatīvas jauniešiem.

Šo interviju monarhijas pārstāvis sniedzis īsi pirms izlidošanas uz Jordāniju, kur šobrīd norisinās viņa sešu dienu vizīte Tuvajos Austrumos. Vēstīts, ka Jordānija veic intensīvu "Islāma valsts" ieņemtās teritorijas bombardēšanu pēc tam, kad teroristi publicēja video, kurā ar nāvi soda sagūstītu Jordānijas pilotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!