Foto: AFP/Scanpix
Apvienotās Karalistes prinča Viljama sieva, Kembridžas hercogiene Ketrīna šo pēcpusdien 16.24 pēc Lielbritānijas laika laidusi pasaulē gandrīz 3800 gramus smagu zēnu, atsaucoties uz oficiālu Kensingtonas pils paziņojumu, vēsta mediji.

Hercogienes dzemdības, kuru norisei nepacietīgi sekoja plašsaziņas līdzekļi un tūkstošiem interesentu visā pasaulē, sākās pirmdien.

Pie Sv. Mērijas slimnīcas Lindo korpusa, kuru mazuļa laišanai pasaulē izvēlējusies Kembridžas hercogiene, pirmdien dežurēja aptuveni 250 reportieri un televīzijas operatori, informē "BBC".

Daži no žurnālistiem pie slimnīcas dežurē jau divas nedēļas, taču tikai pirmdien Kensingtonas pils paziņoja, ka Kembridžas hercogiene nogādāta slimnīcā, jo viņai sākušās dzemdības.  

Par notiekošo pastiprinātu interesi izrādot arī tuvējās viesnīcās mītošie tūristi un, protams, arī uzticamākie karaliskās ģimenes fani, kas parasti cenšas būt tuvumā ik reizi, kad karaļnamā gaidāms kāds nozīmīgs notikums.

Hercogienei Ketrīnai palīdzību dzemdībās sniedza slimnīcas labākie mediķi karaliskās ģimenes ilggadējā ginekologa Markusa Sačela vadībā. Dzemdībās asistēja arī karalienes pašreizējais ginekologs Alans Fartings.

Piedzimušais puisēns  ir prinča Viljama un viņa aizpērn apņemtās sievas Ketrīnas pirmais mazulis un trešais pretendents rindā uz Apvienotās karalistes troni.

Pirmais pretendents - jaundzimušā prinča vectēvs princis Čārlzs pirmdienas vakarā paziņojis, ka ir neticami lepns par savu dēlu un vedeklu. 


Britu vadošie politiķi savos "Twitter" kontos steidz apliecināt savu prieku par jaundzimušo princi.  
Apvienotās Karalistes premjerministrs Deivids Kamerons raksta "Es priecājos par hercogu un hercogieni, par viņu dēla piedzimšanu. Visa valsts svinēs. Viņi būs brīnišķīgi vecāki."

Britu vicepremjers Niks Klegs tvīto: "Apsveicu Kembridžashercogu un hercogieni. Labas ziņas, kas liks visai valstij smaidīt."

Savukārt opozīcijā esošo leiboristu līderis Eds Milibends "Twitter"raksta: "Apsveikumi Kembridžas hercogam un hercogienei. Es vēlu viņiem un viņudēliem visu to labāko un veselību."

Britu raidsabiedrība "BBC", kas jau paspējusi apkopot dažus mazāk zināmus faktus par to, kā pasaule sagaidīja pirmo šajā gadsimtā dzimušo britu karaļnama princi, atgādina, ka karaliskā mazuļa gaidīšanas neprāts pasauli pārņēma jau pērnā gada decembrī, kad karaļnams oficiāli apstiprināja hercogienes Ketrīnas grūtniecību. Toreiz apsveikums princim Viljamam un hercogienei Ketrīnai tika demonstrēts pat uz ekrāniem Ņujorkas Taimskvērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!