Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas Karalisko spēku karavīrs Čileše Mvamba apgalvo, ka dienesta laikā Igaunijā 2017. gadā guvis dažādas traumas, par ko tagad pieprasa kompensāciju, vēsta "Estonian World".

Cita starpā viņš apgalvo, ka Igaunijas aukstums dienesta pienākumu pildīšanas laikā izsaucis spēcīgu un nepārejošu stostīšanos. Par šo traumu viņš no Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas vēlas iegūt finansiālu kompensāciju nepilna pusmiljona eiro (400 000 mārciņu) apmērā.

Bruņutransporta inženieris Mvamba britu tabloīdiem skaidrojis, ka dienesta laikā Igaunijā ieguvis trīs traumas – traumu no aukstuma, nepārejošu posttraumatiskā stresa sindromu, kā arī stostīšanos, kas, kā viņš pats apgalvojot, padara viņu gandrīz runas nespējīgu. Par visām trim traumām kopā viņš prasot miljonu eiro (860 000 britu mārciņu).

Šobrīd 31 gadus vecais vīrietis Igaunijā bijis dislocēts vien nepilnu mēnesi no 2017. gada 10. novembra līdz 3. decembrim. Igauņu medijs atzīmē, ka šajā laikā zemākā fiksētā temperatūra valstī bijusi -6 grādi pēc Celsija.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji norādījuši, ka dienesta laikā Mvamba varējis iegūt traumu no aukstuma, bet noraida citu sūdzību pamatotību, atzīmē medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!