Romas katoļu baznīca Anglijā un Velsā trešdien izpelnījusies nosodījumu, jo tās jaunais arhibīskaps Kormaks Mērfijs O'Konors savulaik ļāvis pedofilam turpināt mācītāja pienākumus.
Mācītājam, kurš ir šī strīda centrā, tēvam Maiklam Hilam 1997.gadā tika piepriesta brīvības atņemšana par deviņu zēnu seksuālu izmantošanu divdesmit gadu periodā. Viņu paredzēts atbrīvot septembrī.

Raidsabiedrība BBC trešdien ziņoja, ka ir nepārprotami pierādījumi tam, ka, vēl esot Arandelas un Braitonas bīskapa amatā Anglijas dienvidos, Mērfijs O'Konors ir zinājis par Hila rīcību.

Mērfijs O'Konors, kurš kļuva par četru miljonu katoļu Anglijā un Velsā arhibīskapu pēc kardināla Bazila Hjūma nāves martā, izplatīja paziņojumu, kurā noraida, ka viņa lēmumi 1985.gadā bija bezatbildīgi, ņemot vērā viņa rīcībā esošos faktus.

BBC informēja, ka viena no cietušo zēnu mātēm ir pastāstījusi Mērfijam O'Konoram par savām raizēm jau 1980.gadā. Hils tika pārcelts uz citu draudzi.

Baznīcu brīdināja arī ārsti un terapeiti, ka Hils ir bīstams pedofils, kurš, domājams, atkārtos savu noziedzīgo rīcību, ziņoja BBC.

Beidzot Hils tika pārcelts kapelāna amatā Getvikas lidostā Londonā, kur pēc kāda zēna sūdzības tika arestēts.

Divi Hila upuri ir vienojušies par finansu kompensāciju ar baznīcu un ir apņēmušies nerunāt par notikušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!