Foto: AFP/Scanpix

Britu pataloganatoms Saimons Pūls Vindzoras tiesā, kur jau otro dienu tiek skatīta lieta par kādreiz varenā Krievijas oligarha Borisa Berezovska nāves apstākļiem, atzinis, ka mediķi sekcijas laikā guvuši apliecinājumu tam, ka Berezovskis no dzīves aizgājis labprātīgi.

Pūls liecinājis, ka mirušā Berezovska sekcijas laikā konstatētās pazīmes ir raksturīgas pašnāvībai un noraidījis versiju, ka dedzīgais Krievijas prezidenta Vladimira Putina kritizētājs varētu būt nogalināts.

"Ņemot vērā to, ka mirušais nebija lietojis nekādas apreibinošas vielas vai alkoholu, viņš būtu jutis, ka viņam kāds tuvojas un būtu redzamas cīņas pēdas," eksperta teikto citē ārvalstu mediji.

Tikmēr Berezovska meita Jeļizaveta, sniedzot liecību, apliecinājusi, ka bijušais oligarhs cietis no depresijas un 2012. gadā pat ārstējies no tās.

Tomēr, nenoliedzot iespēju, ka dažādi triecieni, tostarp zaudētā tiesas prāva pret kādreizējo Berezovska līdzgaitnieku, miljardieri Romānu Abramoviču, bijušajam oligarham sagādājusi lielus sirdēstus, Jeļizaveta atzinusi, ka šaubās, vai viņas tēvs izdarījis pašnāvību.

Berezovska meita izteikusies, ka, jo vairāk viņa domājot par sava tēva nāves apstākļiem, jo neticamāka viņai šķietot versija par pašnāvību, tomēr viņas rīcībā neesot arī pierādījumu, kas liecinātu par pretējo.

"Delfi" jau ziņoja, ka bijušā prezidenta Borisa Jeļcina laikā lielu ietekmi iemantojušais Berezovskis, pērn 23. martā tika atrasts miris savā mājā Askotā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!