Britu miljardieris, kompānijas "Virgin Group" valdes loceklis Ričards Brensons sola piešķirt 200 000 ASV dolāru Portugālē pazudušās četrus gadus vecās Madlēnas vecākiem, kas nesen tikuši pasludināti par aizdomās turamajiem meitenes pazušanas lietā, raksta aģentūra AP.
Brensons ir kontaktējies ar vairākiem citiem britu bagātniekiem un aicinājis viņus ziedot naudu meitenes vecāku juridiskai aizstāvībai, lai viņi varētu pierādīt savu nevainīgumu. Miljardiera pārstāvis norāda, ka nauda piešķirta, lai vismaz šī nelielā palīdzība kaut nedaudz remdētu vecāku sāpes. Brensons jau iepriekš bija ziedojis naudu fondam "Find Madeleine", kas tika izveidots Madlēnas meklēšanai.

Pagājušajā nedēļa Makannu ģimene izlēma neizmantot fonda līdzekļus advokāta nolīgšanai un sevis aizstāvēšanai, un ģimenes locekļi jau bija plānojuši pārdot savus īpašumus, lai Madlēnas vecāki varētu norēķināties par juridiskajiem pakalpojumiem.

Sestdien ģimene paziņoja, ka viņi plāno uzsākt 160 000 ASV dolāru vērtu kampaņu, lai mudinātu cilvēkus turpināt meklēt Madlēnu pat tad, kad Portugāles policija viņas pazušanu jau sākusi izmeklēt kā nāves gadījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!