Foto: Scanpix
No Nīderlandes un Lielbritānijas kompānijas "Royal Dutch Shell" naftas ieguves platformas Ziemeļjūrā varētu būt noplūdušas vairāki simti tonnu naftas, pirmdien paziņoja Lielbritānijas Enerģētikas un klimata pārmaiņu ministrija.

Tā norādīja, ka, ņemot vērā šīs aplēses, pašreizējā naftas noplūde ir lielākā Ziemeļjūrā kopš 2000.gada, kad noplūda vairāk nekā 500 tonnu naftas.

Tomēr ministrija neprognozē, ka naftas plankums sasniegs krastu.

Savukārt "Royal Dutch Shell" paziņoja, ka jūrā izplūdušas aptuveni 216 tonnas naftas, un atzina, ka šāda naftas noplūde uzskatāma par būtisku. Pašlaik jūrā noplūst mazāk nekā pieci bareli naftas dienā, un turpinās centieni pārtraukt arī šo nelielo noplūdi, piebilda kompānija.

Noplūdes izveidotais naftas plankums ir 37 kvadrātkilometrus liels un atrodas 180 kilometrus no Aberdīnas, informēja "Royal Dutch Shell".

Jau ziņots, ka trešdien tika atklāta naftas noplūde vienā no kompānijas naftas ieguves vietas "Gannet" platformām apmēram 180 kilometru attālumā uz austrumiem no Skotijas trešās apdzīvotākās pilsētas Aberdīnas, Piektdien kompānija paziņoja, ka bojātā platforma ir slēgta.

Naftas tirgus analīzes kompānijas "Argus Media" informācija liecina, ka "Gannet" no janvāra līdz aprīlim tika iegūti 13 500 bareli naftas. Naftas lauka līdzīpašniece ir ASV kompānija "Exxon", bet tur strādā "Royal Dutch Shell".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!