Foto: Publicitātes foto

Lielbritānijā aizliegtās radikālās neonacistu organizācijas "National Action" dibinātājam Bendžaminam Reimondam tiesa par apsūdzībām terorismā piespriedusi desmit gadus cietumā, vēsta britu medijs "Public".

32 gadus vecais vīrietis tika apsūdzēts par organizācijas darbības turpināšanu pēc tās aizliegšanas 2016. gadā. Organizācijas biedri iepriekš sludinājuši "baltādaino džihādu" un rasu karu. Viņš atzīts par vainīgu arī par norvēģu terorista Andersa Bēringa Breivīka manifesta, kā arī sprāgstvielu izgatavošanas pamācību glabāšanā.

Reimonds esot pēc skaita jau 17. aizliegtā neonacistu grupējuma biedrs, kas tiesāts par dalību tajā. Viņš bija viens no organizācijas radītājiem 2013. gadā un viens no "baltādaino džihāda" rosinātājiem, atsaucoties uz Bristoles Kroņa tiesas iepriekš vēstīto, ziņo BBC.

Reimonds bijis atbildīgs arī par radikāļu propagandas veidošanu. Viņš arī vēstījis, ka organizācijas aizliegšanu uzskatot par cienījamu sasniegumu. Reimonds uzturēja kontaktus ar vairākiem rasistisku motīvu vadītu slepkavību un uzbrukumu plānotājiem, kā arī pastrādātājiem.

Reimonds 2015. gadā piedalījās 16. marta gājienā. Latvijas vizītes laikā viņš apmeklējis arī Latvijas politiskā spēka "Nacionālā apvienība" (NA) biroju, netieši apliecinot, ka ieradies NA biedru aicināts.

Ar viņu kontaktus iepriekš bija uzturējis NA ģenerālsekretārs Raivis Zeltīts, pirms dažiem gadiem atklāja Latvijas Televīzijas raidījums "De Facto". Lai gan gājienā Zeltīts un Reimonds iemūžināti ejam blakām, tolaik politiķis raidījuma veidotājiem norādījis, ka par brita dalību pasākumā uzzinājis vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!