60 gadus vecā britu pensionāre Dženija Čepmena krāc skaļāk nekā lidmašīna, vēsta izdevums "The Sun .

Dženijas krākšanas skaļums veido 111,6 decibelus, kas ir par 13 decibeliem vairāk nekā traktora motora rūkoņa, 11 decibeliem vairāk nekā vilciena troksnis un astoņiem decibeliem vairāk nekā lidmašīnas dzinēja skaņa.

Sievietes krākšanas jauda tika noskaidrota rehabilitācijas centā, kur viņa vērsusies ar lūgumu palīdzēt atbrīvoties no šīs kaites.

Kā stāsta Dženijas vīrs Kolins, kad sievas krākšana kļūst neciešama, viņš aiziet citā guļamistabā, aizver visas durvis un uzliek uz galvas spilvenu. Tikai tas līdz viņam aizmigt.

Pēc Kolina teikā, visnepatīkamākais, kā arī pati Dženija nespēj normāli gulēt savas krākšanas dēļ. Vīrietis tomēr pauž gandarījumu, ka viņa dzīvesbiedre nav mēnessērdzīgā.

Pensionāre izmēģinājusi visus iespējamos līdzekļus, lai nekrāktu, - no tabletēm līdz ķirurģiskai iejaukšanai, tomēr nekas nav līdzējis. Rehabilitācijas centra ārsti sievietei ieteikuši pilnībā atteikties no alkohola, ievērot veselīgu uzturu un sportot.

Pati Dženija uzskata, ka šie padomi viņai palīdzēs uzlabot veselības stāvokli, taču diez vai novērsīs krākšanu. Turklāt viņa nav gatava pilnībā atteikties no alkohola.

Pēc statistikas datiem, aptuveni 75% vidējā gadagājuma britu cieš no krākšanas. Precīzs šīs kaites iemesls nav zināms, taču to, pēc ārsti viedokļa, pastiprina neveselīgs uzturs, pārlieku alkohola lietošana un aizdegunes slimības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!