Ja britu karaspēks atradīsies Irākā arī nākamgad, arī princis Harijs tiks nosūtīts turp kā karaspēka komandieris.
Atsaucoties uz avotiem valsts bruņotajos spēkos, laikraksti "Daily Telegraph" un "Evening Standard" vēsta, ka princis Harijs 2007.gada maijā pievienosies armijas 1.brigādei, kas tiks izvietota Basrā, Irākas dienvidos.

Princis Harijs, iespējams, iesaistīsies "riskantās misijās" pie Irānas robežas, taču šīs ziņas nav oficiāli apstiprinātas.

21 gadu vecais Harijs pievienosies bruņotajam Galma kavalērijas pulkam "Blues and Royals", kad aprīlī būs pabeidzis virsnieku mācības Sendhērstas militārajā akadēmijā.

Kā karaspēka komandierim "Blues and Royals" pulkā viņa dienesta pakāpe atbildīs otrajam leitnantam, kura pakļautībā ir 11 karavīri un četri vieglie tanki.

Karaspēka izlūkošanas struktūra patrulēs pie Irākas robežas ar Irānu, kurai slepus plūst pāri gan kaujinieki, gan ieroči, narkotikas un nauda.

Princis ir apņēmies kalpot savai valstij un negrib "palikt ārpus ugunslīnijas", tai pašā laikā militārās jomas eksperti uzskata, ka troņmantnieka prinča Čārlza dēlu stāvoklis ir pārāk augsts, lai viņi uzņemtos lielu risku, tāpēc karaliskā ģimene varētu arī nelaist viņus dienēt konfliktu zonās.

Savukārt prinča Harija attieksme atstājusi ļoti labu iespaidu uz Sendhērstas militārās akadēmijas instruktoriem.

"Būtu ļoti žēl, ja karaļnams vai Aizsardzības ministrija neļautu viņam piedalīties operācijās, jo viņš ir pirmklasīgs virsnieks," izteicies viens no viņa instruktoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!