Foto: AP/Scanpix
Britu spēkiem, kuri Igaunijā piedalījās NATO mācībās "Steadfast Javelin", izsniegts "Tallinas ceļvedis draudzīgajiem spēkiem", kurā citu apskates un izklaides objektu vidū minēti arī striptīzklubi, raksta BBC.

Mācības notikušas 2015. gadā, bet informācija par karavīriem izsniegtajiem bukletiem parādījusies tikai tagad.

Ceļvežos gan atrodami arī citi ieteikumi, piemēram, dažādi bāri un vecpilsētas apmeklējums, "lai saprastu Baltijas kultūru".

Līdzās ieteikumam rūpēties par savu drošību, kamēr karavīri atrodas misijā ārvalstīs bukletā minēti trīs Tallinas striptīzklubi:

  • "Laso Bar" raksturots kā liels stiptīza bārs ar vienām no skaistākajām dejotājām.
  • "Soho" identificēts kā lielākais striptīzklubs Igaunijā.
  • "X Club" izcelts kā visprofesionālākais striptīzklubs "ar dažādiem elementiem".

Ceļvedī arī norādīts, ko šajos klubos sagaidīt, kā arī ieteikts izmantot skaidru naudu. Piemēram, bukletā teikts, ka visos klubos pieejamas telpas individuālām dejām, un vidēji dzeramnauda meitenēm svārstās no pieciem līdz divdesmit eiro.

Attiecībā uz alkohola lietošanu publiskā vietā, ceļveža autori ieteikuši slēpt pudeles, jo citādi par šādu darbību var saņemt sodu. Savukārt veikala "Bonbon Lingerie" apmeklējums ieteikts, lai atrastu labas dāvanas draudzenēm un sievām. Mājās vedamo labumu vidū ieteikti arī liķieri "Vana Tallinn" un "Old Tallinn".

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija gan nav komentējusi, kas ceļvežus izgatavojis un izsniedzis karavīriem. Tāpat netiek ziņots, vai līdzīgi ceļveži tiek izdalīti arī patlaban un tiks izmantoti turpmāk. Igaunijas pārstāvji jau norādījuši, ka nav saistīti ar šāda bukleta izveidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!