Lielbritānijā 21 gadu vecs students plāno nopelnīt miljonu ASV dolāru (593 tūkstoši latu), pārdodot savā interneta mājaslapā reklāmas laukumus, par pikseļa izmēra vietu prasot vienu ASV dolāru (0,59 lati).
Alekss Tjū par interneta vietni www.milliondollarhomepage.com iedomājies, guļot gultā un prātojot, kā lai samaksā par uzņēmējdarbības studijām Notingemas Universitātē. Jaunietim ienākusi prātā ideja pārveidot savu mājaslapu par reklāmas laukumu no miljona pikseļiem un katru no tiem pārdot par dolāru jebkuram, kas vietnē gribēs ievietot savu logo.

Vairākus reklāmas laukumus, no kuriem katrs ir 100 pikseļu liels, viņš pārdevis brāļiem un draugiem, un kad bija nopelnījis 1000 dolāru (593 lati), Tjū izplatīja preses relīzi, paziņojot par savu projektu.

Informāciju publiskoja plašsaziņas līdzekļi un tā ātri izplatījās arī internetā, un drīz daudz uzņēmumu mājaslapā ievietoja savus logo ar saiti uz to interneta vietnēm.

Tjū jau pārdevis vairāk nekā 900 000 pikseļu.

Viltšīrā, Anglijas dienvidrietumos, dzīvojošais jaunietis pastāstīja, ka pagaidām par nopelnīto naudu esot nopircis tikai mašīnu.

Tjū jau saņēmis daudz darba piedāvājumu no interneta kompānijām, kuras sajūsminājis jaunieša radošums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!