Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Britu Virdžīnu salu premjerministrs un teritorijas ostas pārvaldnieks Maiami arestēti saistībā ar apsūdzībām par narkotiku tirdzniecību, raksta "Al Jazeera".

Endrjū Fahijs un Oleanvins Meinards, kurš vada salas ostas pārvaldi, tika arestēti Maiami lidostā, liecina ceturtdien publiskotie ASV Narkotiku apkarošanas aģentūras (DEA) dokumenti.

DEA paziņoja, ka 51 gadu vecais Fahijs piekritis ļaut informatoram, kurš uzdevās par Meksikas Sinaloas narkotiku karteļa dalībnieku un kura identitāte joprojām ir konfidenciāla, izmantot Britu Virdžīnu salu ostas kokaīna piegādei apmaiņā pret 500 000 ASV dolāru lielu samaksu.

Ceturtdien iesniegtie tiesas dokumenti liecina, ka abas amatpersonas un Meinarda dēls, Kadīms Meinards, tika apsūdzēti par "sazvērestību ievest piecus kilogramus vai vairāk kokaīna" un par "sazvērestību atmazgāt naudu".

Fahijs un Meinards bija lidostā, lai satiktu meksikāņu narkotiku tirgotājus, kuri patiesībā bija slepenie DEA aģenti, un lai pārraudzītu skaidras naudas sūtījumu, ko viņi plānoja saņemt par palīdzību kontrabandas ceļā no Kolumbijas uz ASV nogādāt kokaīnu caur Tortolas ostu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!