Afganistānas valdošās islama kustības "Taleban" vēstnieks Pakistānā mulla Abdulsalams Zaīfs svētdien noraidīja ziņas, ka britu žurnāliste Ivonna Ridlija, kas vairāk nekā nedēļu aizturēta par nelegālu iebraukšanu Afganistānā, jau esot atbrīvota.
Viņš sacījis Pakistānā bāzētajai aģentūrai "Afghan Islamic Press" (AIP), ka attiecīga pavēle tiešām jau dota, bet Ridliju paredzēts nodot britu amatpersonām pirmdien. Vēstnieks gan nav sniedzis sīkākas ziņas par to, kur tas notiks.

Kā jau ziņots, informāciju par Ridlijas atbrīvošanu svētdien izplatīja "Taleban" informācijas aģentūra "Bakhtar", atsaucoties uz talibu informācijas ministru Kudratullu Džamalu Abdulu.

Ridlija, kas strādā Londonas laikrakstā "Sunday Express", tika aizturēta 28.septembrī, tērpusies musulmaņu sieviešu tradicionālajā apmetnī, kas sedz augumu no galvas līdz kājām, kopā ar diviem afgāņu pavadoņiem netālu no Dželalabadas Afganistānas austrumos.

Rīkojumu atbrīvot Ridliju sestdien deva mulla Mohamads Omars.

Ridlijas pavadoņu liktenis pagaidām nav zināms, bet viņiem var draudēt bargs sods.

Ridlija bija ieradusies Afganistānā nelegāli, bez pases, drīz pēc viņas aresta ziņoja AIP.

Ridlijas redaktors Mārtins Taunsends pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka laikraksts piekritis, ka Ridlija šķērso Pakistānas robežu maskējusies, kad viņai nebija izdevies saņemt vīzu.

Ridlija strādājusi vairākos britu preses izdevumos un sūtījusi korespondences no dažiem pasaules visnemierīgākajiem reģioniem, arī no Ziemeļīrijas un Tuvajiem Austrumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!