Kāds Lielbritānijas žurnālists ceturtdien nejauši atradis slepenu dokumentu ar detalizētiem septiņu pasaules industriāli attīstītāko valstu un Krievijas (G8) līderu tikšanās vietas Kanādas kalnu kūrorta Kananaskisas drošības plāniem, taču policija un valdības amatpersonas apgalvo, ka līderu drošība nav tikusi apdraudēta.
Žurnālists 134 lapas biezo dokumentu atrada piknika vietā ārpus kalna kūrorta Kananaskisas drošības zonas perimetra. G8 līderu tikšanās laikā Kananaskisas apsargāšanai tika īstenota lielākā drošības operācija Kanādas vēsturē.

Kā ziņo laikraksts "Times", dokumentā bijušas tādas detaļas, kā Lielbritānijas premjerministra Tonija Blēra helikoptera nosēšanās vietas un to kūrorta ēku istabu shēma, kurās līderi tikās un ēda.

Plānos bija atzīmētas vietas, kur sēž katrs G8 līderis, lai drošības dienestam palīdzētu aizsargāt prezidentus un premjerministrus no uzbrukumu draudiem.

Uz dokumenta bija uzspiests zīmogs "slepeni".

Taču Kanādas karaliskā jātnieku policija (RCMP) un Kanādas Ārlietu ministrija paziņoja, ka atklājums nav apdraudējis līderu drošību. "RCMP ir pārskatījusi šo dokumentu un noteikusi, ka tas nerada draudus drošībai," paziņoja G8 drošības dienesta pārstāvis.

Kanādas valdības amatpersona Maikls O'Šonesijs atradumu raksturoja kā novecojušu "darba dokumentu", sakot, ka drošības plāni pirms G8 samita tikuši mainīti vairākkārt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!