Foto: AFP/Scanpix
Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) un Arābu līgas īpašā pārstāvja Lahdara Brahimi misija cietīs neveiksmi, svētdien pēc sarunas skaipā ar Brahimi paziņoja viens no nemiernieku "Brīvās Sīrijas armijas" (BSA) komandieriem.

"Mēs esam pārliecināti, ka Brahimi cietīs neveiksmi tāpat kā visi citi sūtņi pirms viņa, bet mēs [BSA] negribam būt iemesls viņa neveiksmei," aģentūrai AFP telefoniski teica BSA komandieris Alepo provincē pulkvedis Abdeldžabars al Okaidi.

"Mēs pārrunājām vispārējo situāciju Sīrijā, galvenokārt koncentrējoties uz postījumiem, ko režīms nodarījis valstij," sacīja Okaidi.

Sarunā skaipā ar Brahimi, kurš tobrīd atradās vizītē Damaskā, piedalījās Okaidi, BSA komandieris Damaskā pulkvedis Haleds Hubuss un BSA pārstāvis sakariem ar presi pulkvedis Kasems Saadedīns.

"Mēs esam pārliecināti, ka Brahimi cietīs neveiksmi, jo starptautiskā sabiedrība patiesībā negrib palīdzēt sīriešu tautai," teica Okaidi.

"Cilvēkus valstī turpina nogalināt ar dažāda veida ieročiem," viņš uzsvēra.

BSA komandieris Alepo provincē apsūdzēja starptautisko sabiedrību, ka tā politiski piesedzot prezidenta Bašara al Asada režīmu.

"Mēs negribam, lai starptautiskā sabiedrība palīdz sīriešu tautai. Mēs tikai gribam, lai tā izbeidz politiski piesegt kriminālo režīmu. Mēs nevaram vest dialogu ar kriminālnoziedzniekiem," teica Okaidi.

No ceturtdienas līdz svētdienai Brahimi atradās vizītē Sīrijas galvaspilsētā Damaskā, kuras laikā tikās ar Asadu, citām Sīrijas amatpersonām un mērenās opozīcijas politiķiem, kuru darbību pieļauj režīms.

Tā bija pirmā Brahimi vizīte Sīrijā kopš stāšanās īpašā pārstāvja amatā.

Bijušais Alžīrijas ārlietu ministrs Brahimi 1.septembrī stājās amatā pēc tam, kad uz jaunu mandātu nekandidēja līdzšinējais ANO un Arābu līgas īpašais sūtnis Kofi Annans, kurš atzina, ka viņa misija nav bijusi sekmīga.

Organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" apkopotā informācija liecina, ka Sīrijā kopš pagājušā gada marta nemieros pret prezidenta Bašara al Asada režīmu bojāgājušo skaits pārsniedz 27 tūkstošus, no kuriem lielākā daļa ir civiliedzīvotāji.

Savukārt Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) paziņojusi, ka no Sīrijas aizbēgušo cilvēku skaits pārsniedzis 250 tūkstošus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!