Foto: EPA/LETA
"Brīvības flotiles" organizatori trešdien paziņoja, ka līdz šā gada beigām vēlreiz mēģinās sasniegt Gazas joslu.

"Mēs nosūtīsim flotili, ja blokāde netiks atcelta," apliecināja organizācijas "Ship to Gaza" pārstāvis Zviedrijā Drors Feilers.

"Mēs līdz šā gada beigām vēlreiz dosimies, un mēs esam diezgan pārliecināti, ka šajā flotilē būs vairāk kuģu, lielāki kuģi, būs vairāki pasažieru kuģi," stāsta Feilers, kurš arī pats piedalījās traģiskajā "Brīvības flotiles" braucienā, kura laikā 31.maijā Izraēlas spēku veiktajā vardarbīgajā reidā dzīvību zaudēja deviņi aktīvisti.

"Mēs esam tikpat apņēmības pilni kā iepriekš, un mēs nepieņemsim Izraēlas kontroli, mēs nepieņemsim Izraēlas pārbaudes un mēs dosimies uz Gazu," stāsta Izraēlā dzimušais zviedru mākslinieks un ilggadējais aktīvists. "Mēs ceram, ka Izraēla un starptautiskā sabiedrība apjautīs, ka nav iespējams to apturēt un ka nav iespējams tālāk turpināt ar [spēkā esošo] blokādi."

Kā savā paziņojumā apstiprina kustība "Brīvības flotiles koalīcija", tā plāno paplašināt šo koalīciju, iekļaujot "dažādas grupas no visas pasaules, kas vēlas mums pievienoties, kā arī pastiprināt mūsu centienus mobilizēt jaunu flotili."

"Mēs iegādājamies jaunus kuģus, mēs saņemam lielus līdzekļus papildu kuģu" nodrošināšanai, norāda Feilers, atklājot, ka kustība "Ship to Gaza" izpletusies arī Francijā, Spānijā, Šveicē, Norvēģijā, Austrālijā, ASV un Kanādā.

Precīzs nākamā brauciena laiks vēl nav noteikts, un tas atkarīgs no tā, kā veiksies ar kuģu iegādi un licenču saņemšanu, kā arī - kad būs atbilstoši laikapstākļi.

Kopš 31.maija vardarbīgā reida uz "Brīvības flotiles" globālais spiediens saistībā ar šo incidentu ievērojami mainījis Izraēlas politiku pret Gazu, un tagad tā neļauj ievest Gazā ieročus un preces, kuras varētu izmantot ieroču ražošanai vai nocietinājumu celtniecībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!