Lietuvas Brīvības līga piektdien organizēja protesta akciju pie telekomunikāciju uzņēmuma "Lietuvos Telekomas" galvenās mītnes Viļņā, kurā piedalījās aptuveni 300 cilvēku no Kauņas un Kaišadores.
Lietuvas Brīvības līgas līderis Vītauts Šustausks centās iedrošināt pūli, apsūdzot ne vien "Lietuvos Telekomas" ģenerāldirektoru Tapio Pārmu, bet arī Lietuvas valdību un masu medijus.

Šustausks pūlim sacīja, ka Lietuvas Brīvības līga nekad nav pametusi novārtā tautas nabadzīgo daļu un vienmēr cīnījusies par sociālo taisnīgumu.

Šustausks un citi protesta akcijas dalībnieki tikās ar "Lietuvos Telekomas" pārstāvjiem, kuriem demonstranti iesniedza rezolūciju un bēru vainagu.

Rezolūcijā tika pieprasīts nekavējoties atcelt ieviesto maksu par savienojumu 17 Lietuvas centu (nepilnu trīs santīmu) apjomā, piedāvāt zemākus tarifus vecāka gadagājuma cilvēkiem, invalīdiem un tiem, kuriem pienākas sociālā palīdzība, kā arī noteikt mazāku abonentmaksu.

"Lietuvos Telekomas" ģenerāldirektora Pārmas preses sekretāre Diāna Rociene aģentūrai BNS sacīja, ka "Lietuva ir demokrātiska valsts, kur ikvienam ir tiesības paust savu viedokli".

"Taču es nedomāju, ka parlamentārieša rīcība paliks bez ievērības citās valstīs, kurām radīsies nepareizs priekšstats par Lietuvu, kas, manuprāt, ir brīnišķīga valsts, kura ātri attīstās," Pārmas viedokli pauda preses sekretāre.

Pēc šīs protesta akcijas tās dalībnieki nolēmuši 15.maijā organizēt vēl vienu protesta akciju pie parlamenta ēkas. Viņi paziņoja, ka protesta akcija ilgs vairāk nekā vienu dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!