Igaunijas valsts iztērēja Bronzas kareivja pieminekļa pārvietošanai kopsummā 92 miljonus kronu (4,1 miljonu latu), raksta "Postimees Online".
Izdevumu lielāko daļu uzņēmās Aizsardzības ministrija.

Pagājušo ceturtdien valdība piešķīra Aizsardzības ministrijai un Sociālo lietu ministrijai vairāk nekā 32 miljonus kronu, lai segtu ar aprīļa notikumiem saistītos izdevumus, un līdz ar to visiem ministriju ārkārtas izdevumiem vajadzētu būt segtiem.

Sakarā ar pavasara notikumiem finansējumu saņēmušo valsts iestāžu vidū bija piecas ministrijas - Iekšlietu, Tieslietu, Aizsardzības, Sociālo lietu un Finanšu ministrija. Visas ministrijas apliecināja, ka saņemtais finansējums ir galīgs un tās šajā sakarā nepieprasīs papildu resursus.

Aizsardzības ministrija saņēma vislielāko summu - 32,1 miljonu kronu. Ministrijas preses sekretārs Aets Kuks teica, ka šī summa izlietota pieminekļa pārvietošanai un uzstādīšanai militārajā kapsētā, rakšanas un ainavas sakārtošanas darbiem, drošības dienestu pakalpojumiem un Tenismē atrasto karavīru mirstīgo atlieku identificēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!