Bruņotais vīrietis, kurš ceturtdien ielauzās Portugāles valsts televīzijas ēkā un draudēja to uzspridzināt, kā arī izdarīt pašnāvību, ir padevies policijai. Televīzijas tiešraidē bija redzams, kā Manuels Subtila atstāj televīzijas ēku policijas eskorta pavadībā.
Bruņotais vīrietis kopā ar sievu un divām meitām ceturtdien iebruka Portugāles valsts televīzijā RTP Lisabonas ziemeļos un piedraudēja uzspridzināt ēku, informēja RTP pārstāvji.

Vēlāk uzbrucējs, kurš sevi nosauca par Manuelu Subtilu, pa mobilo tālruni piezvanīja uz radio un paziņoja, ka vēlas izdarīt pašnāvību. Viņš arī pavēstīja, ka dusmojas uz televīzijas sabiedrību RTP, jo tā izplatījusi ziņas par viņam piederošu kompāniju un pēc tam kompānija ir bankrotējusi.

Vēlāk policija paziņoja, ka iebrucējs atbrīvojis savus divus bērnus un ar viņu tiek vestas arī sarunas par to, lai viņš atbrīvotu savu sievu un padotos pats.

Iepriekš izskanējušās ziņas, ka televīzijas ēkā ir ielauzušies divi bruņoti vīrieši, izrādījušās nepatiesas.

Vīrietis pastāstīja, ka viņa Parīzē reģistrētā kompānija ir cietusi finansiālus zaudējumus pēc tam, kad RTP pārraidīja reportāžu par šo uzņēmumu. Tas noticis pirms desmit gadiem. Viņš pieprasīja no telekompānijas 100 miljonu eskudo (285 tūkstoši latu) kompensāciju un ir paziņojis, ka viņa prasības ir jāizpilda līdz pulksten 18 pēc Latvijas laika.

Subtila ar sievu un meitām ceturtdien iekļuva televīzijas ēkā, piedraudot sargam ar pistoli, un ieslēdzās tualetē ēkas apakšstāvā.

Vīrietis paziņoja, ka savā diplomātā ir paslēpis bumbu. Viņš bija bruņojies arī ar degvielas pudeli.

Policija evakuēja cilvēkus un norobežoja ēku, un uzsāka sarunas ar Subtilu.

Incidenta dēļ Lisabonas ziemeļu daļā ielās ir izveidojušies sastrēgumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!