Foto: Reuters/Scanpix

Sīrijas bruņotais opozīcijas grupējums "Brīvā Sīrijas armija" ir paziņojis par vienotas pavēlniecības izveidošanu Sīrijā, piektdien ziņoja starptautiskais arābu telekanāls "Al-Arabiya".

Pavēlniecības sastāvā būs pieci pulkveži, kas vada šī grupējuma spēkus Homsas, Hamas, Idlibas, Deirazuras un Damaskas provincēs.

Viņiem būs jākoordinē "Brīvās Sīrijas armijas" darbības ar norādījumiem, kurus dod šī grupējuma pavēlniecība, kas atrodas Turcijā.

"Brīvajā Sīrijas armijā" ir daudz dezertieru no Sīrijas bruņotajiem spēkiem, kas pārgājuši opozīcijas pusē.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Saskaņā ar Londonā bāzētās cilvēktiesību organizācijas " Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem tajos gājuši bojā vairāk nekā 9100 cilvēku.

Sīrijas režīms tiek apsūdzēts asiņainā protestu apspiešanā, bet uzstāj, ka tā spēki cīnās pret bruņotiem kaujinieku formējumiem, kas esot nogalinājuši vairāk nekā 2000 Sīrijas karavīru. Režīms apgalvo, ka nemierus rada ārvalstu atbalstīti teroristi.

Ņujorkā bāzētā cilvēktiesību aizstāvju organizācija "Human Rights Watch" (HRW) 20.martā paziņoja, ka bruņoti opozīcijas grupējumi Sīrijā ir nolaupījuši, spīdzinājuši un sodījuši ar nāvi valsts drošības spēku pārstāvjus un prezidenta Bašara al Asada atbalstītājus, un nosodīja šādu taktiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!