Foto: EPA/Scanpix/LETA
Bruņoti gangsteri Hondurasā ielauzušies tiesas zālē un atbrīvojuši vardarbīgā grupējuma "MS-13" līderi, atsaucoties uz amatpersonu teikto, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Uzbrucēji bija tērpti militārpersonu un policistu uniformās. Gangsteru sarīkotājā uzbrukumā nogalināti vismaz četri cilvēki un ievainoti trīs.

“MS-13” ir viens no brutālākajiem grupējumiem Centrālamerikā. Uzbrukums notika brīdī, kad kriminālā grupējuma līderis Aleksandrs Mendosa bija ieradies uz tiesas sēdi. Policija vēstījusi, ka uzbrukumā piedalījušies 20 gangsteri – viens no tiem ticis nogalināts.

Hondurasas drošības ministra vietnieks Luiss Suaso paziņoja: “Mēs šo vīru [Mendosu] notversim no jauna un arestēsim tos, kuri viņam palīdzēja aizbēgt.” Prezidents Huans Orlando Hernandess piesolījis 80 000 ASV dolāru lielu atlīdzību par informāciju, kura palīdzētu notvert Mendosu.

Mendosa ir viens no ietekmīgākajiem “MS-13” līderiem. Viņš tika notverts 2015. gadā, bet 2018. gadā viņam piesprieda 20 gadus ilgu cietumsodu par naudas atmazgāšanu. Tāpat viņš gaidīja tiesas sēdi par vairākām slepkavībām.

“MS-13” tika izveidots 20. gadsimta 80. gados ASV pilsētā Losandželosā. To izveidoja imigranti no Salvadoras, kuri bija pametuši savu, tobrīd pilsoņu karā nomocīto, dzimteni. Vairāk par grupējumu iespējams uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!