Foto: EPA/Scanpix/LETA

Bruņoti ļaundari vienā no smalkākajām Parīzes viesnīcām trešdien vakarā nolaupījuši dārglietas un apģērbu vismaz 350 tūkstošu eiro vērtībā, ziņo raidsabiedrība BBC.

Incidents noticis vēsturiskajā "Peninsula Hotel" pie Triumfa arkas. Viens no maskotajiem uzbrucējiem uzmanījis personālu, bet otrs tikmēr sasitis stikla vitrīnas, kurās bija izstādītas dārglietas un apģērbs.

Pēc tam ar vērtīgo guvumu laupītāji viesnīcu pametuši. Trešais nozieguma līdzdalībnieks laupītājus gaidījis ārā automašīnā, kas pusstundu vēlāk atrasta nodedzināta.

Šī nebūt nav vērienīgākā vērtslietu zādzība Francijā pēdējos gados. Pērn no veikala viesnīcā "Ritz" Parīzē laupītāji nozaga 4,5 miljonu eiro vērtas dārglietas, kas vēlāk tika atgūtas. Savukārt 2013. gadā bruņoti uzbrucēji no viesnīcas Kannās nolaupīja 40 miljonu eiro dārgas vērtslietas.

Luksusa "Peninsula Hotel" Parīzes 16. rajonā ir vairāk nekā 100 gadus sena. Kādreiz tās nosaukums bija "Majestic". Pagājušajā nedēļā savas vizītes laikā te apmetās Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins.

Otrā pasaules kara laikā viesnīcas telpas par savu militāro štābu izmantoja vācu okupācijas spēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!