Bruņoti palestīniešu aktīvisti sejas maskās svētdien pārņēma savā kontrolē ANO klubu Gazas pilsētā un vēlāk uzspridzināja to, ziņo palestīniešu drošības spēki.
Uzskata, ka uzbrukuma brīdī svētdien agri no rīta neviens no ANO darbiniekiem neatradās ēkā, taču pieci vīri ar Kalašņikova automātiem, kas iebruka ēkā, piekāva dežurējošo apsargu, sasēja viņam rokas un lika atstāt ēku.

Pēc tam kaujinieki iemeta ēkā granātas; sprādzienu troksnis uzmodināja apkārtējos iedzīvotājus.

Neviens pagaidām nav uzņēmies atbildību par šo uzbrukumu, kas liecina, ka teritorijā vēršas plašumā nelikumība.

ANO klubs Vidusjūras krastā ir vienīgā vieta Gazas sektorā, kur var nopirkt alkoholu.

ANO Gazā nodarbina tūkstošiem palestīniešu, taču starptautiskais personāls pēdējos mēnešos ir samazināts, jo stāvoklis drošības jomā kļūst aizvien nestabilāks.

Kāds ANO darbinieks aģentūrai AFP teica, ka klubs nav bijis atvērts Jaungada svinībām, jo no starptautiskā personāla teritorijā ir palikuši tikai trīs cilvēki.

Uzbrukums ANO klubam noticis tikai dienu pēc pēdējās ķīlnieku drāmas Gazā, kad tika atbrīvota britu cilvēktiesību aktīviste un viņas vecāki, kas pirms 48 stundām tika sagūstīti Gazas sektora dienvidos.

Palestīniešu līderim Mahmudam Abasam nav izdevies mazināt nelikumību Gazas sektorā, kur kaujinieki neievēro nekādus likumus, maskējoties ar "pretošanos" Izraēlai.

Grupējumi ievēroja pamieru līdz pusnaktij un ir paziņojuši, ka viņus vairs nesaista vienošanās, ko Abass panāca sarunās Kairā pagājušā gada martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!