Līdz pat 30 bruņotu kaujinieku trešdienas vakarā ieņēma teātra ēku Maskavā, šaujot gaisā un saņemot par ķīlniekiem skatītāju zālē esošos cilvēkus, ziņoja milicija un informācijas aģentūras.
Pēc aculiecinieku ziņām, uzbrucēji, kas bijuši skatītāju vidū izrādes laikā, paziņojuši, ka ir čečenu kaujinieki un pieprasa izbeigt karu, bet nevienu nogalināt negatavojas.

Pēc dažādām ziņām, uzbrucēju ir 20 līdz 30, bet ķīlnieki - no 700 līdz 1000.

Aģentūra ITAR-TASS ziņo, ka uzbrucēji bijušās Valsts 1.lodīšu gultņu rūpnīcas kultūras pils ēkā sākuši izvietot bumbas.

Aģentūras "Interfax" korespondents, kurš atradās teātra ēkā uzbrukuma laikā ziņoja, ka uzbrucēji atļāva zālē esošajiem skatītājiem zvanīt pa mobilajiem telefoniem, kā arī atļāvuši atbrīvot bērnus.

Visiem skatītāju vidū esošajiem musulmaņiem tika atļauts zāli atstāt, ziņoja "Interfax".

Kā ziņo aģentūra LETA, teroristi pieprasa, lai Krievijas federālie spēki izbeidz militārās operācijas Čečenijā. Notikuma vietā ieradušās īpašo spēku vienības, taču netiek ziņots, ka būtu upuri.

Par notikušo infomēts Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kuram ceturtdien paredzēts doties vizītē uz Eiropu.

Kā ziņo www.lenta.ru, Krievijas telekompānijai “Pirmais kanāls” piezvanījis bards Aleksejs Ivaščenko un pastāstījis, ka pieciem mūzikla dalībniekiem izdevies bēgt caur grimētavas logu.

Telekompānija NTV, citējot vienu no atbrīvotajiem bērniem, informē, ka iebrucēji paziņojuši, ka viņu prasība ir, “lai beigtos karš”.

Aktieri, kuriem izdevās bēgt, stāsta, ka iebrucēji uzvedas agresīvi, sit ķīlniekus un daudzviet uz grīdas redzamas asinis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!