Foto: AFP/Scanpix

Bruņots vīrietis trešdienas vakarā atklāja uguni ciemā Šveices dienvidaustrumos, nošaujot trīs cilvēkus un ievainojot vēl divus, līdz policija viņu ievainoja un aizturēja, ceturtdien paziņoja Valē kantona policija.

Uzbrukums notika Valē kantona Dajonas ciemā apmēram 100 kilometrus uz austrumiem no Ženēvas.

Nošautie cilvēki nomira notikuma vietā. Abi šāvēja ievainotie un viņš pats tika hospitalizēti.

Policija nenosauca aizturētā vīrieša vārdu, bet aculiecinieki medijiem pavēstīja, ka tas ir 30 gadus vecs Dajonas iedzīvotājs. Šāvējs bija bruņojies ar kaujas šauteni.

Valē kantona policijas štābam trešdienas vakarā tika paziņots, ka kāda persona šauj uz Kontē komūnas (pagasta) Dajonas ciema iedzīvotājiem un uz ielas guļ vairāki ievainotie. Policija, kuru pavadīja specvienības, "nekavējoties iejaucās un neitralizēja aizdomās turēto," teikts policijas paziņojumā.

Šveices raidsabiedrība RTS ziņoja, ka policija atklājusi uguni un ievainojusi šāvēju pēc tam, kad viņš tai draudējis. Neviens policists netika ievainots.

Šāvēja rīcības motīvi nav zināmi, bet interneta vietne 20Minutes.ch ziņoja, ka viņš pirms apšaudes bija daudz lietojis alkoholu. Vietējā krodziņa "Channe d'Or" īpašniece pavēstīja šai vietnei, ka vīrietis vakarā pirms apšaudes bijis šajā krodziņā un tur daudz dzēris.

Notikuma vietā ieradās Valē kantona prokurors. Ir uzsākta incidenta izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!