Foto: EPA/Scanpix/LETA

Kijivas apgabalā Bučā tiek pabeigta Krievijas okupācijas laikā nogalināto un mirušo cilvēku līķu savākšana un ekshumācija, un līdz šim atrasti 412 līķi, pavēstīja Bučas mērs Anatolijs Fedorčuks.

"Mums Bučā noslēdzas svarīgs un sarežģīts process - Bučas kopienas teritorijā bojāgājušo un mirušo cilvēku līķu savākšana un ekshumācija. Skaitlis, kas mums ir šodien, ir 412. Bet tas vienalga tiek precizēts izmeklētāju un ekspertu līmenī, kas strādā bez brīvdienām. Tas nozīmē, ka katrs trešais Kijivas apgabalā bojāgājušais ir no Bučas," sociālajos tīklos apliecināja mērs.

Atsevišķā krimināllietā tiek izmeklētas liecības, kas iegūtas saistībā ar masu kapu pie Andreja Pirmsauktā baznīcas, kur atrasti 117 līķi, arī 30 sieviešu un divu bērnu līķi, pavēstīja Fedorčuks.

"Tur ir okupantu nogalinātie, nošautie un nomocītie, apdeguši civiliedzīvotāju līķi. Tur ir slimnīcas pacienti, kurus nespēja apglabāt pēc 24.februāra, jo krievi nelaida rituālu dienestu kapsētā. Ir daži puiši no Ukrainas Bruņotajiem spēkiem," norādīja mērs.

Tagad galvenais uzdevums ir bojāgājušo identifikācija, viņš piebilda.

Pasaule par mierīgo iedzīvotāju masu slaktiņu Bučā uzzināja 2.aprīlī.

Tad žurnālisti un Ukrainas karavīri iegāja no Krievijas okupantiem atbrīvotajā pilsētā un ieraudzīja pilsētas ielas, kas bija kā nosētas ar līķiem. Dažiem rokas bija sasietas uz muguras, citi saņēmuši lodi pakausī.

Vietējie iedzīvotāji žurnālistiem stāstīja, ka Krievijas karavīri nošāvuši arī nejaušus garāmgājējus, izlaupījuši mājas, nav ļāvuši iedzīvotājiem pilsētu pamest.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!