Foto: AP/Scanpix

Argentīnas galvaspilsētu Buenosairesu sasniedzis karstuma vilnis, un sabiedriskā sektora darbiniekiem pirmdien ieteikts nenākt uz darbu, lai varētu tādējādi ietaupīt elektroenerģiju.

Pilsētniekiem cenšoties atvēsināties karstajā laikā, strauji pieaugusi gaisa kondicionētāju lietošana un tādējādi pieredzēti arī traucējumi elektroenerģijas piegādē.

Dažos Buenosairesas rajonos elektrības nav jau divas nedēļas, bet termometra stabiņš pārsniedzis 35 grādus pēc Celsija.

Savu laiku jau nokalpojusī Argentīnas elektroenerģijas sistēma nereti vairs nespēj apmierināt pieprasījumu.

Buenosairesas sabiedriskā sektora darbiniekiem ieteikts pirmdien palikt mājās, bet Buenosairesas provinces darbinieki mudināti pirmdien strādāt tikai līdz pusdienlaikam.

Svētdienas vakarā pieprasījums pēc elektroenerģijas sasniedzis rekordaugstu līmeni, ņemot vērā, ka tā nebija darba diena. Daudzi iedzīvotāji, cenšoties atvēsināt savus mājokļus, bija ieslēguši ventilatorus un gaisa kondicionētājus.

Pilsētas vadība svētdien rīkoja ārkārtas apspriedi ar federālajām amatpersonām, cenšoties koordinēt palīdzības sniegšanu tiem, kuru mājokļos jau dienām nav elektroenerģijas piegādes.

Aizvadītajā nedēļas nogalē elektrības mājās nebija ap 11 000 Argentīnas iedzīvotāju.

Protestējot pret elektroenerģijas trūkumu, dažos Buenosairesas rajonos iedzīvotāji izgājuši ielās, dauzot pannas un katlus un pieprasot varasiestāžu rīcību.

Tikmēr meteorologi ziņo, ka Buenosairesu skāris lielākais karstuma vilnis pēdējo 40 gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!