Foto: AFP/Scanpix/LETA

Bulgārija piektdien paziņojusi, ka tiek izraidīts vēl viens Krievijas diplomāts, pret kuru prokuratūra ierosinājusi izmeklēšanu par valstī esošo ASV militārpersonu izspiegošanu.

"Bulgārijas Republikas Ārlietu ministrija, pamatojoties uz darbībām, kas nav savienojamas ar diplomāta statusu, pasludinājusi par "persona non grata" diplomātu no Krievijas vēstniecības Sofijā un devusi tam 72 stundas valsts atstāšanai," teikts ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Savukārt prokuratūras izplatītajā paziņojumā vēstīts, ka diplomāts kopš 2017.gada "bijis iesaistīts spiegošanas darbībās, kuru laikā viņš vācis militāru informāciju, tostarp par Bulgārijas teritorijā mācību laikā dislocēto ASV karavīru skaitu".

Mērķis bijis nodot šo informāciju Krievijas militārajam izlūkdienestam, norādījusi prokuratūra, piebilstot, ka diplomāts par datu iegūšanu maksājis kādai Bulgārijas amatpersonai, kam bijusi piekļuve slepenai informācijai.

Nedz Ārlietu ministrija, nedz prokuratūra nav atklājusi izraidāmā diplomāta rangu.

Šis ir jau sestais gadījums kopš 2019. gada oktobra, kad no Bulgārijas tiek izraidīts krievu diplomāts vai augsta ranga vēstniecības amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!