Foto: AFP/Scanpix/LETA

Bulgārijas pilsētā Rusē sestdien izvarota un noslepkavota 30 gadus veca žurnāliste Viktorija Marinova (attēlā), atsaucoties uz vietējiem medijiem, ziņo portāls "Politico".

Raidsabiedrības TVN žurnāliste un producente Marinova šajā laikā ziņojusi par izmeklēšanu korupcijas lietā saistībā ar Eiropas Savienības (ES) fondiem.

Policija norāda, ka nekas neliecina par slepkavības saistību ar Marinovas darbu. Savukārt korupcijas apkarošanas grupas un Eiropas Parlaments aicina šo lietu pilnībā izmeklēt.

Liberālā Eiropas parlamentāriete Sofija Velda tviterī atgādina, ka gada laikā šī ir jau trešā žurnālistu slepkavība Eiropas Savienībā (ES). Pērn oktobrī sprādzienā Maltā tika nogalināta žurnāliste Dafne Karuana, bet februārī Slovākijā tika nošauts izmeklējošais žurnālists Jans Kucjaks.

Marinovas pēdējā pārraidē tika ziņots par bulgāru žurnālistu pētījumu saistībā ar uzņēmumiem, kas iesaistīti ES finansētos infrastruktūras projektos. Pētījumā apgalvots, ka 30-40% naudas ir zaudēti korupcijas un kukuļu dēļ.

Septembra beigās Marinova intervēja divus ar šiem jautājumiem strādājošus žurnālistus, kurus aizturēja Bulgārijas policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!