Foto: morgueFile
Bulgārijā otrdienas naktī notika spēcīga zemestrīce ar stiprumu 5,8 magnitūdas pēc Rihtera skalas, bet par ievainotiem vai bojāgājušiem cilvēkiem nav ziņots, pavēstīja iekšlietu ministrs Cvetans Cvetanovs.

Zemestrīce notika neilgi pēc pulksten trijiem un ilga vairākas minūtes. Tās epicentrs atradās apmēram 30 kilometrus uz dienvidrietumiem no valsts galvaspilsētas Sofijas.

"Līdz šim nav [zināmi] bojāgājušie vai ievainotie, un tā ir laba ziņa," Cvetanovs sacīja ziņu aģentūrai "Focus".

"Cerēsim, ka tā [zemestrīce] nenotiks vēlreiz. Es zinu, ka cilvēki ir panikā, un tas ir tikai normāli," sacīja premjerministrs Boiko Borisovs ziņu aģentūrai "Blitz".

Pernikas pilsētā, kur atradās zemestrīces epicentrs, tika izveidots krīzes štābs. Uz šo rajonu tika nosūtīti policisti un ugunsdzēsēji. Arī Bulgārijas Sarkanais Krusts ir gatavs sniegt palīdzību, ja tas būtu nepieciešams, sacīja Cvetanovs.

Pernikas pašvaldības vadītāja Rosica Janakijeva paziņoja, ka Studenas dambis pie pilsētas ir labā stāvoklī un nepastāv risks, ka tas varētu tikt pārrauts, tomēr dambis tiek pastāvīgi novērots. Viņa arī informēja, ka līdz šim nav ziņu par jebkādiem zemestrīcē ievainotajiem vai bojāgājušajiem Pernikā.

Pēc zemestrīces notika vairāk nekā 15 mazāka stipruma pēcgrūdienu.

Zemestrīce izraisīja Pernikas iedzīvotāju paniku, un viņi daudzreiz zvanīja radiostacijām un ziņu aģentūrām, kuras pārraidīja ieteikumu iedzīvotājiem palikt ārpus telpām.

Zemestrīce bija stipri sajūtama arī augstceltņu augšstāvos Sofijā.

Svētdien Itālijas ziemeļos sešu magnitūdu zemestrīcē gāja bojā seši cilvēki un tika sagrautas vēsturiskas ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!