Foto: AFP/Scanpix

Bulgārija joprojām cer pievienoties Šengenas bezvīzu zonai, neraugoties uz to, ka Francija vēl pagājušajā nedēļā pret to pauda nopietnus iebildumus, trešdien sacīja Bulgārijas ārlietu ministrs Kristijans Vigenins.

"Joprojām ir reālistiski panākt pakāpenisku pievienošanos Šengenas zonai," žurnālistiem Sofijā sacīja ministrs, solot, ka šo jautājumu izvirzīs nākamnedēļ vizītes laikā Parīzē.

Francijā turpinoties problēmām ap tur no Rumānijas un Bulgārijas iebraukušajiem čigāniem, Francijas iekšlietu ministrs Manuels Valss vēl pagājušajā nedēļā noraidīja iespēju, ka šīs abas valstis nākamgad varētu pievienoties Šengenas zonai.

Eiropas Savienības (ES) mēroga vienošanās par sākotnējo gaisa un jūras robežu atvēršanu nākamgad, kam nākamajā posmā sekotu sauszemes robežu atvēršana, "nevar un nedrīkst tikt saistīta ar tematiem, kam ar to nav nekāda sakara", pārliecināts ir Vigenins.

"Ja čigānu izcelsmes pilsoņi rada problēmas, tas ir jārisina, sadarbojoties varas institūcijām," skaidroja ministrs.

Lai Rumānija un Bulgārija varētu pievienoties Šengenas zonai, tas ir jāatbalsta visām 26 pašreizējām zonas dalībvalstīm.

Pret abu šo valstu dalību Šengenas zonā jau iepriekš iebildumus paudušas Vācija un Nīderlande.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!