Foto: Itar-Tass/Scanpix
Izmeklētāji nogrimušā kuģa "Bulgarija" lietā uzrādījuši apsūdzības kuģa "Bulgarija" nomnieka - kompānijas "ArgoRečTur" - ģenerāldirektorei Svetlanai Imjakinai un Krievijas upju reģistra Kamas filiāles vecākajam ekspertam Jakovam Ivašovam, aģentūrai "RIA Novosti" piektdien paziņojuši izmeklētāji.

Imjakinu un Ivašovu apsūdz par tādu pakalpojumu sniegšanu, kas neatbilst drošības prasībām, un neuzmanīgas rīcības rezultātā izraisījuši divu vai vairāk cilvēku nāvi. Par šādu noziegumu iespējams sodīt ar 10 gadus ilgu cietumsodu.

Izmeklētāji paziņojuši, ka abiem apsūdzētajiem nolemts piemērot drošības līdzekli, kas saistīts ar brīvības atņemšanu. Pēc oficiālo apsūdzību uzrādīšanas abi uz mēnesi un 29 dienām arestēti.

Kā ziņots, divklāju kuģis "Bulgarija", kas uzbūvēts 1955.gadā Čehoslovākijā, brauca no Bolgaras uz Kazaņu. Tas nogrima jūlija sākumā, vētras laikā pie Sjukejevas ciema apmēram 20 metrus dziļā ūdenī trīs kilometrus no krasta.

Kuģī bija 205 līdz 209 pasažieri, no kuriem izglābās 79. Joprojām astoņi cilvēki tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!