Gandrīz seši tūkstoši Bulgārijas policistu svētdien demonstrācijā Sofijā aicināja valdību paaugstināt viņu algas uz pusi un uzlabot darba apstākļus.

Policijas darbinieki no visām valsts malām pulcējās galvaspilsētas centrā, nesot valsts karogu un skandējot: "Bulgārija, Bulgārija!"

Viņi nolika iepretī parlamenta ēkai melnu zārku, kurā ieklāts plakāts ar vārdiem "Iekšlietu ministrija".

"Šādā veidā mēs gribam pievērst Bulgārijas un Eiropas sabiedrības uzmanību savai situācijai," sacījis jaunizveidotās policistu arodapvienības pārstāvis Valentīns Popovs. "Līdz šim mūsu prasības nav pilnībā izpildītas," viņš teica.

Šonedēļ iekšlietu ministrs Mihails Mikovs piekrita no janvāra paaugstināt policistu algas par 5%, paziņodams, ka 50% paaugstinājums krīzes laikos nav iespējams. Iepriekš viņš bija pieņēmis lēmumu par aptuveni tūkstoš darba vietu likvidēšanu.

Policisti beidzamo trīs mēnešu laikā rīkojuši jau vairākas protesta akcijas, norādot, ka viņu darba apstākļi ir briesmīgi un policijai nereti trūkst līdzekļu, lai nopirktu degvielu patruļas mašīnām. Viņi uzsvēruši, ka šā iemesla dēļ valstī pasliktinās drošības situācija, par ko Bulgārija saņēmusi kritiku no Eiropas Savienības.

Vienlaikus sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka policistus bulgāri uzskata par vienu no korumpētākajām profesijām valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!