Bulgārijas prezidents Georgijs Parvanovs ceturtdien atteicās apžēlot uz desmit gadiem par slepkavības mēģinājumu notiesāto Lielbritānijas iedzīvotāju Maiklu Šīldsu, kurš 2005. gadā kādā Melnās jūras piekrastes pilsētā gandrīz līdz nāvei piekāva vietējo iedzīvotāju, pavēstīja prezidenta biroja pārstāvis.
Prezidents par atteikumu paziņoja, tiekoties ar britu Eiropas Parlamenta (EP) deputāti Arlēnu Makartiju, kas iestājās par notiesātā apžēlošanu.

"Bulgārijas prezidents kategoriski pauda savu paļaušanos Bulgārijas tieslietu sistēmai. Šajā gadījumā bija piemērojama vienošanās par cietumnieku izdošanu, bet nevar sagaidīt, ka Bulgārijas institūcijas veic apžēlošanu, ko tās darīt nevar," skaidroja pārstāvis.

Izcietis vienu gadu ieslodzījumā Bulgārijā, Šīldss 2006. gada oktobrī tika pārvests uz Lielbritāniju.

Bulgārijas tiesa viņam 2005. gada jūlijā piesprieda 15 gadus ieslodzījumā par bārmeņa Martina Georgijeva slepkavības mēģinājumu.

Kad Georgijevs 2005. gada maijā kādā Bulgārijas Melnās jūras kūrortā uz ielas centās izšķirt dzērāju kautiņu, Šīldss viņu nopietni savainoja, sizdams pa galvu ar četrus kilogramus smagu bruģakmeni. Gūto ievainojumu dēļ Georgijevs gandrīz nomira.

Kautiņš izcēlās pēc nopietnas iedzeršanas, svinot Liverpūles futbola kluba uzvaru pār komandu "AC Milan" Stambulā Čempionu līgas finālspēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!