Foto: AP/Scanpix

Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā studenti, turpinot pret valdību vērstos protestus, ir noslēguši valsts lielākās universitātes vārtus, pilnībā pārtraucot augstskolas akadēmisko darbību, vēsta raidsabiedrība BBC.

Studenti, pieprasot valdības atkāpšanos, jau gandrīz trīs nedēļas rīkoja sēdstreiku lekciju zālē, bet pirmdien paziņoja par "pilnīgu un efektīvu okupāciju". Savukārt svētdien studentu gājienam pievienojās tūkstošiem iedzīvotāju.

"Mēs protestējām pret nabadzību un bezdarbu. Mēs protestējam pirms kļūstam par ubagiem ar augstāko izglītību," teikts studentu deklarācijā. Pavisam protesti notiek 15 universitātēs visā valstī.

Protesti pret nabadzību un korupciju Eiropas Savienības (ES) trūcīgākajā valstī turpinās par spīti maijā gaidāmajām ārkārtas vēlēšanām.

Sociālistu atbalstītā tehnokrātu valdība, ko izveidoja jaunais premjers Plamens Orešarskis, ir zaudējusi tautas atbalstu, jo izskanējušas apsūdzības par tās korupciju un saistību ar biznesa grupām.

Līdzīgus tautas protestus piedzīvoja arī iepriekšējā centriski labējā Bojko Borisova mazākuma valdība.

Kopš gada sākuma Bulgārijā ir notikusi virkne izmisušo iedzīvotāju pašsadedzināšanās gadījumu. Vismaz deviņi cilvēki ir gājuši bojā, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!