Foto: Reuters/Scanpix
Irākas šiītu svētajā pilsētā Kerbelā piektdien, 20. septembrī, eksplodēja spridzeklis autobusā, nogalinot 12 civiliedzīvotājus, paziņoja mediķi.

"12 civiliedzīvotāji ir nogalināti un pieci ievainoti sprādzienā autobusā pie galvenā kontrolpunkta iekļūšanai Kerbelā no ziemeļu puses," paziņoja pilsētas medicīnas dienests, piebilstot, ka starp upuriem bija sievietes un bērni.

Drošības spēki ātri ieradās terorakta vietā. Par šo teroraktu vēl neviens nav uzņēmies atbildību.

Kerbelā terorakti pēdējos gados ir notikuši reti, tomēr tos Irākā turpina rīkot džihādistu grupējuma "Islāma valsts" šūniņas, lai gan Irāka 2017. gada beigās pasludināja uzvaru pār šo grupējumu.

10. septembrī vairāk nekā 30 svētceļnieku gāja bojā un desmitiem tika ievainoti drūzmā kādā Kerbelas svētnīcā, kad simtiem tūkstoši cilvēku ieradās šajā pilsētā atzīmēt šiītu Ašuras svētkus.

Irākā oktobra beigās ir gaidāma miljoniem šiītu svētceļnieku ierašanās uz ikgadējo piemiņas pasākumu "Arbaeen", ar kuru tiek atzīmētas beigas 40 dienas ilgam sēru periodam par imāma Huseina nogalināšanu 7.gadsimtā. Šiītu imāmu Huseinu nogalināja sunnītu kalifs Jazīds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!