Uz dzelzceļa sliedēm dienvidos no Telavivas svētdien eksplodēja palestīniešu novietots spridzeklis, viegli ievainojot divus pārpildīta vilciena pasažierus un vēl vienam izraisot šoku, paziņoja Izraēlas policija.
Sprādziens notika aptuveni divus kilometrus uz ziemeļiem no Lodas dzelzceļa stacijas. Tas izsita logu stiklus vienā vagonā un apturēja dzelzceļa satiksmi.

"Šajā izmeklēšanas stadijā visi apstākļi vedina mūs uz domām, ka tas bijis palestīniešu uzbrukums," sacīja policijas superintendants Gils Kleimans.

Vilciena ar aptuveni 500 pasažieriem brauca no Beeršebas uz Telavivu. Piecus kilogramus smagais spridzeklis ar metāla gabaliņiem eksplodēka ap pulksten 7.00 neilgi pēc vilciena izbraukšanas no Lodas stacijas uz 10 kilometrus attālo Telavivu. Policija aizturēja vienu palestīnieti sprādziena rajonā, lai viņu nopratinātu.

Pagājušajā gadā Izraēlā notika divi līdzīgi terora akti, bet tajos nebija ievainoto. Neliels spridzeklis 2001.gada jūnijā eksplodēja pie dzelzceļa līnijas netālu no Haderas ziemeļos no Telavivas, bet mēnesi pirms tam notika sprādziens dzelzceļa posmā no Telavivas uz Haifu.

Jeruzālemē sestdienas vakarā tika izsludināts trauksmes stāvoklis, kad policija saņēma brīdinājumus par gaidāmu terora aktu ultraortodoksālo ebreju apdzīvotā pilsētas rajonā. Izraēlas policija un drošības spēki tika izvietoti Geulas rajonā netālu no ultraortodoksāļu apdzīvotā Meašearimas rajona.

Ultraortodoksālās partijas "Shas" garīgais līderis rabīns Ovadija Josefs atcēla savu iknedēļas lekciju Geulā, jo policija viņam ieteica palikt mājās.

Naktī uz svētdienu tika izšautas četras raķetes uz Izraēlas armijas pozīcijām pie divām ebreju apmetnēm Gazas sektorā un vēl viena raķete pie armijas pozīcijas Gazas sektora ziemeļos. Tika atklāta šaujamieroču uguns uz armijas pozīciju Gazas sektora dienvidos pie Nevedekalimas ebreju apmetnes. Par ievainotajiem šajos uzbrukumos netika ziņots.

Viens palestīnietis tika sašauts krūtīs, kad Izraēlas karavīri ar tankiem un buldozeru iebruka Rafāhas pilsētā Gazas sektora dienvidos un sāka postīt lauksaimnieciski izmantojamo zemi. Izraēlas armija apcietināja piecus palestīniešus vairākos nakts reidos Jordānas rietumkrastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!