Foto: Reuters/Scanpix

Sīrijas ziemeļu pilsētā Alepo svētdien eksplodēja spridzeklis automašīnā, nogalinot 17 cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 40, pavēstīja Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA.

Sprādziens notika pilsētas stadiona rajonā divu slimnīcu tuvumā un izraisīja ugunsgrēku. Alepo gubernators Mohammeds Vahids Akads paziņoja, ka 17 nogalinātie ir civiliedzīvotāji. 

Neviens grupējums vēl nav uzņēmies atbildību par šo sprādzienu. SANA tajā vainoja "teroristus", par kuriem Sīrijas režīms parasti dēvē nemierniekus, bet opozīcijas aktīvisti vēl nav to komentējuši.

Alepo un citur Sīrijā svētdien notika kaujas starp nemierniekiem un Sīrijas drošības spēkiem, un tajās tika nogalināti vismaz 28 cilvēki un desmitiem tika ievainoti, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija (NVO) "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija". Aviācijas uzlidojumā Alepo dzīvojamam rajonam gāja bojā vismaz četri cilvēki. 

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, kas izvērtušies plašā vardarbībā starp nemierniekiem un valdības spēkiem. Saskaņā ar "Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" datiem šajos nemieros gājuši bojā vairāk nekā 26 tūkstoši cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!