Foto: Reuters/Scanpix
Irākas galvaspilsētā Bagdādē ceturtdien dažādos rajonos eksplodēja 10 spridzekļi, nogalinot vismaz 57 cilvēkus un ievainojot 176, paziņoja Veselības ministrijas preses sekretārs.

Sprādzieni notika rīta sastrēgumstundas laikā. To vietas norobežoja policija.

Spridzekļi eksplodēja Bagdādes centra rajonos Allavi, Babalmuathamā un Karradā, ziemeļu rajonos Adhamijā, Šualā un Šaabā, austrumu rajonā Džadrijā, rietumu rajonā Gazalijā un dienvidu rajonos Amilā un Durā.

Šī ir lielākā bruņotā vardarbība Irākā upuru skaita ziņā kopš 15.augusta, kad teroraktos 17 Irākas pilsētās tika nogalināti 74 un ievainoti vairāk nekā 200 cilvēki.

Sprādzieni notika laikā, kad Irākā ir izcēlusies politiska krīze saistībā ar viceprezidenta sunnīta Tarika al Hašemi aizturēšanas orderi, kas izdots saskaņā ar pretterorisma likumu.

Hašemi ir patvēries Kurdistānas autonomajā reģionā Irākas ziemeļos, un Irākas premjerministrs šiīts Nuri al Maliki pieprasa Hašemi izdošanu. Maliki arī aicina atcelt no amata vicepremjeru sunnītu Salehu al Mutlaku, kurš nosaucis Maliki valdību kā "diktatūru".

Hašemi un Mutlaks pārstāv sunnītu politisko bloku "Al-Iraqiya", kas pirmdien reaģēja uz Hašemi aizturēšanas orderi, solot boikotēt valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!